Jom Bace !


Kasih Abadi Sentuhan Nurani

Sunday, March 27, 2011

ALHAMDULILLAH ..ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH ~

salam..sebelum saya menulis , saya nak kongsikan sedikit gambar yang saya rindu !! saya rindu nak belajar di SMIK semula .
Akaun..Akaun ..dan akaun..

Math..math dan math..
Tuisyen petang dgn Ust Adni


Rindu belajar bahasa arab


buku nie yang saya sempat capai utk dibuat tatapan bersama


( SMIK tercinta !! 1001 kenangan di situ )

22/03/2011 .. makin berdebar2 menunggu hari esok ~ apakah akan berlaku hari esok ?? bagaimana result kami semua calon2 SPM 2010 ?? semuanya mnjadi persoalan dalam kepala..Moga perjalanan hari esok berjalan dengan lancar ( suara hatiku ) . Kalau mengikutkan hati , saya x mahu pergi menjejakkan kaki ke sekolah esok walaupun sahabat2 saya memujuk ,mengajak . Bila dapat mesej daripada wani yang mengatakan Mudir mahu berjumpa dengan semua batch kami, saya cuba mengagahkan diri untuk ke sekolah

23/03/2011 Pagi2 mata sudah segar bugar .. siapa yang tidak berdebar hari itu mungkin agak pelik..setelah menatap ayat2 Allah, hati ini mula tenang..insyaallah semuanya berjalan dengan lancar..Hati x senang menunggu pukul 10.30 .Tiba2 masuk mesej daripada k.Adzkia' ..Kata2 nya menjadi sebagai satu motivasi buat diri ini..mungkin masih sempat untuk terus melakukan solat dhuha dan solat hajat bagi menenangkan diri yang sentiasa resah..Setelah melakukan segala kerja2 di rumah , tangan ini mula membuka r FB, membaca status cikgu Mas " Alhamdulillah..gembira x terkata ..time kasih pljar2ku ..dan tahniah..ramai yg skor ;) " .. berdegup laju jantung ini..sempat menelefon Aisyah Nazri ..kami bersembang tentang perasaan yg sedang dilanda kerisauan..Alhamdulillah setelah mendengar2 nasihat daripada kamu Aisyah , hati ini sudah bersemangat.. Ketika mahu menjejakkan kaki ke luar rumah bersama Abangku, Abdul Azim .. Ada panggilan dari Aisyah Nazri.. dia beritahu tentang result yang sudah keluar dan keputusan ku juga sudah diketahui..Masyaallah time tu ,hanya Allah saja yang tahu betapa takutnya ingin mendengar ujian dunia, baru ujian dunia ,belum akhirat lagi kan..Aisyah memberi tahu keputusannya , MABRUK AISYAH !! tahniah !! tubalah masa untuk mengetahu keputusan yang bakal saya dapat.. Bila Aisyah beritahu sahaja keputusan yang telah saya peroleh , terus terjatuh keatas kerusi , mengalir sedikit air mata ..SYUKUR + SEDIH + GEMBIRA + PILU .. Tak tahu nak kata apa cuma bersyukur atas apa yang Allah berikan..Jazakillah Aisyah sudi tanyakan result saya .


ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH ..ALHAMDULILLAH .. itulah kata2 yang sentiasa ada dalam hati kecil ini..Semua yang saya dapat hanyalah milik Allah..Saya hanya usaha sedikit sahaja,,Segala-galanya hanya milik Allah yang Esa . Sampainya ke SMIK tercinta ..Aisyah Nazri juga yang menyambut kedatangan ku..begitu indah bersahabat kerana Allah kan..Alhamdulillah, kawan2 yang lain sedang tekun mendengar taklimat tentang KTD dalam makmal ,manakala saya berdebar nak tahu keseluruhan result, nak ambil slip di pejabat..Bila slip berada di tangan , tak terungkap apa2 kata2 ,hanyalah ALHAMDULILLAH..Pabila jejak kaki keluar pejabat, diri ini diserbu oleh adik2 SMIK daripada tingkatan 4 dan 5.. Malu rasanya nak tunjuk result..seusai bersalaman dan berpelukan dengan mereka.. saya dan Aisyah teruskan dengan misi kami iaitu mendengar taklimat / Promosi tentang KTD Pada awalnya , rasa fikiran dah terbang entah ke mana , nak dengar pun macam x dengar je..Bila cuba tenangkan hati dan cuba memberi tumpuan dengan apa yang cuba pakcik tu beri , Alhamdulillah saya dapat sedikit info tentang KTD..Selepas taklimat itu berakhir , tibanya masa untuk kami bersalaman dan mengucap terima kasih kepada mereka ( cikgu2 ) kerana selama ini mereka mengajar kami tanpa rasa jemu..Ustaz Adni saja ustaz yang sempat ana jumpa dan ucapkan terima kasih.. Hari yang begitu bahagia sekali , dapat berjumpa sahabat2 , dapat keluar bersama sahabat2 yang sentiasa bersama saya..Bila kami berada di kedai makan, terimbau kembali kenangan, nostalgia kami bersama..begitu merindui kenangan itu..


Buat Ayah,Ibu,Abang,kakak,Abang Cik dan Ecah :

terima kasih kerana sudi memberi semangat serta motivasi kepada diri ini.kalian lah inspirasi saya ketika saya menuntut ilmu..Kalian juga sentiasa berada disisi saya ketika senang dan duka..kita semua sentiasa bersama..Ayah & Ibu , syukran ,thank you , jazakallah khairan kathira , jikalau ayah & ibu x hantar saya dekat sekolah SMIK yang penuh tarbiyah ini , mugkin sya x jadi seperti mana saya sekarang.! mohon doa dari kalian agar diri ini kuat menghadapi kehidupan di IPT kelak..Terima kasih kerana sudi mendidik anakmu ini..segala jasamu ibu dan ayah akan ku kenang sampai bila-bila.


Buat Murabbi yang dikasihi Ilahi ,

ana mohon ampun dan maaf jika selama ana berada di alam persekolahan , ana ada melakukan kesalahn yang mungkin menyinggung perassan guru2 semua..Jika guru2 semua tidak mengajar kami , mungkin kami tidak berjaya saat ini.Begitu besar jasa2mu guru ,

teringat kisah satu ketika ketika kami menduduki SPM matapelajaran Pendidikan Syariah Islam.ana minta ustaz Adni carikan kertas percubaan dari negeri Terengganu.Begitu besar pengorbanan seorang ustz yang sanggup menghantar kertas percubaan negeri terengganu awal pagi 6.15.. Masyaallah , terdetik dihatiku ketika itu " Ya Allah ,Kau permudahkanlah urusan ustz Adni yang sudi menolong kami ''. Tekad dalam hati nak dapatkan A dalam matapelajaran PSI.Alhamdulillah , Allah berikan A dalam matapelajaran itu.Moga2 segala usaha Murabbi2 dalam mendidik kami akan diberkati Ilahi..


Buat Sahabat yang sentiasa bersama saya :


Aisyah Nazri ,Fatin,Zahrina,Syazwani,Nazurah,K.AsMa' , Hafizah, aMalina ,Biha ,Wafa',Nik,Afiqah dan semua sahabat2 yang bertungkus lumus ketika Peperiksaan SPM sedang dijalankan..Kamu semua mnjadi sebagai satu semangat kepada diri ini di Asrama..Terima Kasih sudi belajar , Study Group di asrama..n MABRUK ALAIKUM atas keputusan yang cemerlang ;) moga kita ketemu kembali


* Surat berhenti sekolah kita x ambil lagi ;) nanti ambil sama2 ye !!!!! ;)
p/s : Result saya x cemerlang mane pun but not so bad kot ~ Alhamdulillah ;) So sekarang saya tengah buntu nak ambil bidang n kos ape .. Saya mohon semua ;) IPTA,Maktab,KTD dan jordan ..Ya Allah ,Engkau sudah susun yang terbaik buat diriku ini , Dimana pun saya tercampak ,Saya redha . !! Semuanya terbaik..asalkan saya kena pandai menjaga diri..Doakan saya !! ;)
Mencari cinta llahi93~

6.30 p.M

Teratak Indah ASM

2 comments:

FaTaYaTul JiHad said...

btul2...rindu saat kite di smik. bile tengok balik gmbr2 kat kelas, time buat progrm rase sebak. bile teringat kmbali pengorbanan murabbi2 smik rase nak menangis xdpt gmbrkan betapa besarnya pengorbanan mereka...wlaupun kptsan spm masih xdapat mbyar pengorbanan itu smoga kerjaya masa depan kita dapat menggembirakan hati para murabbi kt. sesungguhnya keputusan spm tidak menentukan segala2.pilihan Allah adalah paling terbaik untuk kita semua.

terima kasih Aliah
semua tulisan Aliah dapat menyentuh jiwa ana.
sungguh indah ukhwah persahabatan :)

Aliah Abdullah Sani said...

naam !! mcm 2 jugak perasaan ana, bila terkenangkan smik,sahabat..ana akan menatap gmbar2 kenangan kita bersaama..hanya Allah sahaja yang tahu betapa rindunya saat2 itu !!

Rindu utk belajar di SMIK lagi !!
spm bukanlah segala2nya..insyaallah rezeki Allah sntiasa berada di mana2..kite jadi yang terbaikk ..tunjukkan qudwah hasanah..

jzk juga sudi mengikuti blog ana..;)